Pivní chleba Lemon Grass Ale 11° s mátou

Pro výrobu pivního chleba použito pivo Pivovaru U Dobřenských z Prahy 1, Lemon Grass Ale 11°, kombinace amerického chmelu a citronové trávy, lehčí výrazné chuti.
Recept na výrobu pivního chleba: droždí /1,5 malé lžičky/, kmín /2 malé lžičky/, sůl /2 malé lžičky/, mouka polohrubá /300 g/, mouka pšeničná chlebová /200 g/, olej /1 malá lžička/, pivo /250 ml/, voda /100 ml/.
Recept pro domácí pekárnu, doba pečení 3,10 hod, vložit do pekárny v uvedeném pořadí. Pivo a voda musí být v pokojové teplotě 20-22 °C. Čerstvou posekanou mátu cca 4 malé lžičky přidat v průběhu pečení cca po 45 minutách /použít program, který umožňuje dodatečné vložení surovin/.

One comment to Pivní chleba Lemon Grass Ale 11° s mátou

  • vv  says:

    Skvěle, možná lepší než samotné pivo.

Zanechte odpověď

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>